diumenge, 26 de gener del 2014

SETMANA VERDA PER SOLIDARITAT

Setmana verda, per dignitat i solidaritat a tots els centres educatius

Aquesta setmana que entrarem, del 27 al 31 de gener, es fa una crida unitària perquè sigui una veritable Setmana Verda a tots els centres educatius de les Illes Balears. Aquesta és la primera resposta davant els nous expedients injustos, davant les coaccions perquè no es duguin camisetes verdes als centres. Però sobretot per defensar la dignitat de la comunitat educativa i per demostrar que la solidaritat d'aquesta comunitat segueix més viva i vigent que mai. Per això, des dels diferents col·lectius s'anima a tothom que durant tota la setmana es llueixin les camises verdes -i tota la resta de peces de mudar-, però també que es decori el centre de verd. En definitiva, que seguim demostrant amb accions imaginatives, fresques i desnfadades, que el Govern -i els seus instruments- no ens intimidaran ni ens faran viure amb por.
Aquesta darrera setmana s'ha demostrat que els expedients als directors de Menorca no tenien cap tipus d'agafada. I això no obstant, han hagut de passar sis mesos allunyats del seu càrrec amb acusacions buides de no exercir bé el seu càrrec. De més a més, el director de Marratxí ha estat suspès del seu càrrec per incoar un expedient contra una exalumna que havia enregistrat il·legalment un membre de l'equip directiu. A tot això s'hi han de sumar tota la rumorologia que surt de centres -i inspectors- que pretenen fer creure que portar camisetes verdes serà il·legal. I, encara més... el judici contra els alumnes acusats d'actes vandàlics a l'Arxiduc Lluís Salvador s'ha suspès, perquè no han pogut localitzar els policies que els denunciaren.
Tot plegat són mostres d'un govern que actua amb l'única intenció de generar incertesa, confusió i d'inculcar la por. La lluita del col·lectiu docent de cada vegada es fa més forta i va superant més obstacles per assolir un objectiu molt senzill: defensar la dignitat per una educació de qualitat, per dignificar la feina dels docents i per manifestar la nostra solidaritat amb tots aquells que pateixen la repressió d'un govern arbitrari que ja es dedica a pegar pals de cec en una mostra clara de desorientació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada